Ambassadörsdagarna 2019

Årets ambassadörsdagar, under temat miljö och hållbarhet, upplyste ungdomar om vilken naturkatastrof tobaksindustrin bidrar till.

Tack till alla nya som gamla ambassadörer som kunde ansluta till höstens ambassadörsdagar i Umeå, Lycksele och Skellefteå. Vi fortsatte att arbeta under temat miljö och hållbarhet med koppling till tobaksindustrin. Det blev tre inspirerande dagar med mycket skratt, inspiration och kunskapsdelning.

Ywonne inledde dagen med att föreläsa om tobak i relation till miljöförstöring och barnarbete. Under eftermiddagen fick ungdomarna tolka information de tagit del av genom kreativt skapande i en skulpturtävling! I ett fortsatt tema under miljö arbetade ungdomarna i team och skapade fantastiska skulpturer gjorda av natur- och återvunnet material. I vardera stad utsågs en jury, beståendes av en elev från varjde skola, som tillsammans utsåg ett vinnande bidrag! Det kreativa arbetet visade sig vara ett mycket uppskattat moment. Eleverna övade även på att prata inför grupp, samarbeta i lag och ta kontakt med nya kamrater. 

Fill the bottle
Vi avslutade dagen med att utmana eleverna i “Fill the bottle”. Fill the bottle är en nationell utmaning på sociala medier som uppmärksammar nedskräpning i naturen av cigarettfimpar och snusprillor. Utmaningen går ut på att samla fimpar och prillor som slängts på marken och fylla dem (med plasthandskar) i en flaska. Innehållet ska sedan slängas och flaskan återvinnas.


Se Tobaksfri duos på Tobaksfri duos instagram: @tobaksfri_duo

Vi vill tacka alla som tog er tid att komma och gjorde dagen komplett!
Varma tobaksfri duo-hälsningar önskar Ywonne, Johanna och Linnea!

Bilder från dagen hittar du här

Material från dagen hittar du här:
Ambassadörshäfte
Sant eller falskt 
Diplom skulturtävling
Diplom ambassadör/representant