Anton Tinnerholm - Ge inte upp i motgång

Anton Tinnerholm, Malmö FF: 
Fotbollsspelaren Anton Tinnerholm har vunnit SM-guld och spelat Champions League med Malmö FF – och gjort landslagsdebut. Men som person är han en varm, öppen och ödmjuk kille. Därför är vi riktigt superstolta över att Anton vill vara förebild och ambassadör för Tobaksfri duo. 
 
Från Brokind till landslaget
Hans fotbollskarriär började när han som sexåring spelade hemma i Brokind, tre mil söder om Linköping. Via klubbarna IK Östria/Lambohov och Åtvidaberg FF hamnade han till slut i allsvenska Malmö FF. I år uppfyllde han också sin barndomsdröm om att få dra på sig landslags-
tröjan.
– Det är något man drömt om sedan man var liten grabb. Det var roligt och inspirerande – och killarna i landslaget är ödmjuka människor, goa och skämtsamma, berättar han.
 
Vilket är det allra bästa fotbollsminnet?
– Får jag ta tre stycken?, frågar Anton. I så fall blir det min första landskamp mot Elfenbenskusten i januari, SM-guld med Malmö och så när vi gick till Champions League.
 
Tro på dig själv
Men hur har han gjort för att komma så långt, utan att tappa intresset eller tron på att få spela i landslaget? 
– För att bli en vinnare måste man ha en väldigt bra inställning. Jag var ingen större talang som liten, men jag knöt näven och fortsatte. Mitt bästa tips till barn och ungdomar är att tro på sig själv och inte ge upp i motgångar, förklarar han. 
– För mig släppte det under gymnasietiden, så bara för att man inte utvecklas tidigt är det inte kört. Alla utvecklas olika. Man har chans även om man utvecklas sent, fortsätter han.
Under sommaren fick Anton bara en veckas semester. Då ska han hinna med både besök och intervjuer – och se en match med moderklubben Brokind. 
Vi avslutar förstås intervjun med den klassiska sportfrågan: 
 
Hur känns det?
– Skitbra! Just för tillfället är det väldigt bra, säger Anton.
Tack Anton för att du vill vara ambassadör och tobaksfri förebild – och tack för att du gav oss en signerad Tobaksfri duo-tröja och ett gäng idolkort som vi delat ut till Östergötlands medlemmar.
Text Lina Jarledal Blom
Foto Hannes Blom
 
SNABBA FAKTA
Namn: Anton Tinnerholm
Ålder: Fyllde 24 år i februari 
Idrott/hobby: Fotboll, men också hockey. Som liten spelade jag innebandy i Rimforsa 
Skolor: Brokind, Ånestadskolan i Linköping och gymnasiet på Bildningscentrum Facetten i Åtvidaberg
Favoritämne: Idrott förstås – och så SO, geografi och matte
Äter gärna: Pasta och falukorv
Favoritbok: Gone Girl av Gillan Flynn, den läste jag senast och den var riktigt bra
Mindre bra grej: Jag har dåligt tålamod – och är en dålig förlorare
Kopplar av: Tar promenad eller ser en serie 
Antons tips: Tro på dig själv och ge inte upp i motgångar!