Elever inspireras i arbetet mot tobak

I Linköping deltar åtta skolor i Tobaksfri Duo, även en gymnasieskola är med. Den 18 november, i samband med tobaksfria veckan, arrangerades en särskild inspirationsdag för elevambassadörerna. Ett 30-tal elevambassadörer och deras tobaksfri duo ansvariga från skolan samlades på SF Bio för att få inspiration och pepp av varandra.

Vi började eftermiddagen med att få ta del av elever från Björkö Fria Gymnasium.

Tack för fint framförande.

Därefter pratade vi om vilka Tobaksfri duo Östergötland är - alla elever och engagerade i länet. Vad som förväntas av elevambassadörerna och hur vi lokalt vill vidareutveckla Tobaksfri duo. Skolorna fick ta del av varandras lokala skolarbete - det är det som är pepp:)

 

Fritidsledare mot tobak - Tillsammans gör vi skillnad

 Anneth Hassling och Annete Wisting är två fritidsledare i Linköpings kommun som besöker klasser och föräldramöten. Under elevambassadörsdagen visade de upp sin tobaksutställning och delgav delar ur en klasslektion.

 

Rebecka Ahlner från Smart Ungdom berättade om tobakens skadeverkningar, reklampåverkan, produktutseende och produktutveckling och marknadsföring. Mellan all inspiration testades olika aktiviteter, där ibland en aktivdans – här nedan ses sekvensen fimpa tobakdansen.

 

Självklart ingick lite paus med cupcakes från Tårtverkstan i Linköping - Stort tack för ert bidrag.

 

Slutligen delades diplom ut till elevambassadörer och närvarande skolor - det är respekt.

Avsparken av dagen blev peppande dansuppvisning - Tack för det!