Elevaktivitetsdagar 2015

Under vecka 46 anordnade Tobaksfri duo elevaktivitetsdagar i Umeå, Lycksele och Skellefteå. Drygt 130 elever från skolor i hela Västerbotten fick jobba med text, bild och video i sociala medier.

Målet med elevaktivitetsdagarna var att skapa roliga eller tankeväckande inlägg med ett tobaksfritt budskap i våra sociala medier. De nya tobaksfria mössorna som delades ut blev flitigt använda, och våra följare har fått se allt från bakåtvolter till morötter på Facebook och Instagram.

Dagen började som vanligt med fika och ett elevaktivitetsbingo. Bland annat skulle deltagarna hitta någon som hade ett Twitter-konto, någon som fyllde år i november och någon som gjort något modigt. De som fick bingo belönades med en t-shirt, men de nya mössorna delades ut till alla. 

Därefter fick vi en genomgång av vad sociala medier är och hur de fungerar, innan det var dags att klura på bra inlägg för att marknadsföra Tobaksfri duo. Utgångspunkten skulle vara de nya ord som Tobaksfri duo jobbar med – coolt, chill, fräscht och respekt. En del grupper valde att göra bildkollage, andra gjorde filmer och ytterligare några ritade affischer.

Under dagen utmanade vi både elever och vuxna att ta en tobaksfri groupie, och de som lade upp en sådan bild under dagen fick ett extra pris i form av en Tobaksfri duo-buff.

I slutet av dagen fick alla grupper redovisa de inlägg som de hade gjort på sociala medier och berätta hur de hade tänkt. Resultatet kan du se på vår Facebook-sida, facebook.com/tobaksfriduo, och på vår Instagram där vi heter @tobaksfri_duo. Gå gärna in och kika!