25-årsfirandet den 31 maj i Döbelns Park

I Döbelns Park i Umeå samlades omkring 180 ungdomar och vuxna från olika delar av länet för att fira Tobaksfri duos 25års-jubileum.

Det blev en fantastisk dag att minnas, med sol och klarblå himmel. På Tobaksfria dagen den 31 maj befann sig ungdomar från hela länet i Umeå för att uppmärksamma att Tobaksfri duo i år fyller 25 år!

Från scen hördes musik från Tobaksfri duos egna ambassadör Natalie Carrion och skolband från länet. Självklart fanns även Umeå IK FF på plats som arrangerade bolltävlingar med priser såsom matchbiljetter. Umeås armbrytarförening syntes också till som gav tekniktips i sporten. Elever och skolpersonal kom från skolor i Sorsele, Storuman, Vindeln, Vännäs, Bjurholm, Skellefteå, Lövånger, Obbola och Umeå samt annan personal från landstinget.

Dagen fylldes med blandade sommaraktiviteter, som kubb, rockring, jonglering, hopprep, frisbee, krocket och vykortskrivning till politiker för att ge tobaksfrågan uppmärksamhet i kommande val. Alla elever serverades lunch i parken och fick med sig en present hem.

Tillsammans avslutade vi dagen med att äta glass och symboliskt skicka tobaken upp i det blå i form av ett ballongsläpp med över 250 ballonger med budskapet ”Hejdå tobak!”.


Tryck här för att se fler bilder från dagen! 

Stort tack till att som deltog och inte minst till alla sponsorer som ville bidra till att göra dagen komplett!

Tack till:
Norrmejerier, Fronta, ICA Supermarket, Restaurang Älvan, OK Västerbotten och GB glass. Även Umeå kommun, Umeå IK och Umeå armbrytarförening bidrog.