Tobaksfri duo HJÄRTA Musikhjälpen

Exklusivt för i höst är att Tobaksfri Duo kommer arbeta för att samla in pengar till Musikhjälpen som i år sänds direkt från Umeå. Vid terminens ambassadörsutbildningar i Västerbotten stod eleverna enade om att man ville engagera sig i insamlingen som gjorde det klart för oss att registrera en insamlingsbössa i Tobaksfri duos namn.

Musikhjälpen sänds i år direkt från Umeå mellan den 11 - 17 december. Årets tema är "Barn är inte till salu" som är en fråga som ligger oss på Tobaksfri duo varmt om hjärtat. Insamlingen är en möjlighet att sprida vårt varumärke men framförallt sprida kunskap om en undanskymd livssituation som vi vill vara med och förändra. Varje minut säljs fyra barn världen över i den globala sexhandeln.

Våra ambassadörer har presenterat många bra idéer på hur man kan engagera sig i Musikhjälpen. Alla tips är sammanställda i ett eget dokument som kommer finnas tillgängligt för alla att inspireras av. En aktivitet kan exempelvis vara att anordna ett disco eller en julkonsert på skolan, sälja fika på en innebandymatch eller att utföra en ”arbetsdag” och låta pengarna går till Musikhjälpen. Glöm inte bort att det kan vara något så enkelt som att låta din godisslant till helgen gå till Musikhjälpen.
 
Nu uppmanar vi andra län och skolor att engagera sig i Musikhjälpen!

Hur fungerar det?
Tobaksfri duo har en registrerad insamlingsbössa som går att hitta Musikhjälpenshemsida. Målet är att tillsammans samla ihop så mycket pengar vi bara kan och överlämna vår bössa i slutet på veckan.i vårt namn. Pengar till bössan går att föra över via en banköverföring, swish eller smsbetalning. Vid kontantinsamling kan man förvara pengarna själv, men glöm inte bort att innan den 17 december måste alla pengarna föras över till bössan. Vi uppmanar er att föra egna anteckningar om hur mycket pengar vardera skola drar in då det tyvärr inte är möjligt för oss att se var varje betalning kommer ifrån. Detta gör det möjligt att senare kunna lyfta fram de elever eller skolor som ansträngt sig lite extra! Självklart går det bra att låta oss på Tobaksfri duo föra denna insamlingsstatistik genom att mejla oss hur mycket ni samlat in efter varje aktivitet.

Kort om Musikhjälpen
Musikhjälpen har direktsändning från Umeå mellan den 11 och 17 december. Programmet, som är Sveriges största välgörenhetsprogram med musik i centrum, sänds 24 timmar om dygnet. Konceptet bygger på att kända artister och personer kommer och besöker ”buren" som i år är placerad i centrala Umeå. Invånare och besökare i Umeå kan följa evenemanget live men programmet direktsänds också på SVT play och i P3. Varje år har Musikhjälpen över 3,3 miljoner lyssnare i P3 och 2 miljoner starter på SVT Play. I år firar Musikhjälpen 10 år och hoppas på en riktig folkfest och förstås ett nytt rekord vad gäller pengar till årets projekt. Alla som vill får vara med och skänka pengar till Musikhjälpen och varje krona räknas. Viktigt att komma ihåg är att Musikhjälpen handlar lika mycket om engagemang och kunskapsspridning om en undanskymd humanitär katastrof före antalet pengar som samlas in. I Örebro förra året samlade Musikhjälpen in 49 003 745 kr som då gick till projektet ”barns rätt att gå i skolan” 

Ert engagemang räknas!